söndag 5 december 2010

Decembertips


Om julen ska vara vit eller röd eller någon annan färg får du bestämma själv! Hur som helst är den på väg...


Snön har lagt sig över nästan hela Sverige, butikerna har julskyltat, julmarknaderna avlöser varandra och julkonserterna likaså. Trädgården sover lugnt under snötäcket...
Inne pyntar vi, lite mer för varje vecka nu. Letar du kanske efter en ny tomte eller en ny ängel? Titta in hos oss på http://www.minlillavra.com/ - vi kanske har en som passar hos dig!
Eller varför inte madonnan på bilden...


* Pyssla om krukväxterna i den torra inomhusvärmen - ge dom en välförtjänt dusch med blomsprutan emellanåt, så blir dom glada.
* Gör julgrupper själv av fördrivna eller köpta lökväxter. Komplettera med sådant du kan hitta ute, på tomten eller i skogen. Mossa, mossbeväxta grena, en fin sten... Har du långt till skogen så har vi fin konstgjord mossa och grankvistar av hög kvalitet i webbutiken!
* Granris på bron doftar underbart och ser välkomnande ut. Ett fång gran- eller tallris i en kruka på bron med en liten elslinga i är också fint.
* Häng något fint i träden i vinter! Titta bara på det fina vinteräpplet från Trådspira...
* Fortsätt att mata fåglarna! Häng gärna ut äpplen - extra fint till jul och uppskattat av småfåglarna. Längtar du efter en ny fågelmatare? Ta en titt på våra! Särskilt "Fågeläpplet" är populärt... Det funkar lika bra med talgbollar. Glöm inte att dom behöver mycket fett - talgbollar och jordnötter är bra. Och så: en havrekärve är det väl nästan lag på!
* Knöla in en ljusslinga i marschallhållaren! Då lyser den fint även till vardags.
* Salta inte hala trädgårdsgångar - sanda istället (med saltfri sand). Många växter tål inte salt.
* Har du inte tagit hand om, rengjort och smörjt in trädgårdsredskapen tidigare? Då kan dom vänta till efter jul! Vi kan nog sysselsätta oss i december ändå...
* Ge bort - eller önska dig! - nya trädgårdsredskap och fina trädgårdsböcker i julklapp! Cirkelhackan är en liten specialare att sukta efter.
* Koka knäck, baka pepparkakor med barnen och gör chokladpraliner! Mycket godare med hemgjort... Kom ihåg att använda riktigt smör och riktig grädde (bara mjölkallergi kan ursäkta något annat!).
* Och så förstås: Njuuut! Kom ihåg att njuta av pepparkasbaket med barnen och allt det som ni kan göra tillsammans. Prioritera och förenkla där det går; köp julklapparna på nätet, ha lite färre sorter på julbordet i år... Ha en fantastiskt skön jul allihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar