måndag 14 december 2009

Leilas Safransskorpor

Var beredd på att göra flera satser, dom är hur goda som helst....

100 g smör
1g r saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 dl bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med mandeln och vänd ner i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut dem och sänk värmen till 125 grader.
Skär längderna i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå i eftervärmen tills ugnen kallnat.

www.minlillavra.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar