Den godaste fruktkaka jag någonsin smakat! Baka den redan nu, den är mycket hållbar och blir bara bättre av att få vila till sig...
200 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
2 dl russin
1 förp. syltade apelsinskal (ca 60g)
1 förp. hackat suckat (ca 55g)
1 förp. hackad mandel (ca 35g)
3 dl vetemjöl
Rör smöret mjukt med elvist.
Häll i sockret och rör tills allt är poröst och skummigt.
Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg.
Blanda russin, apelsinskal, suckat och mandel med en del av mjölet och rör ner blandningen i smeten.
Tillsätt resten av mjölet och rör tills allt är väl blandat.
Lägg smeten med sked i en smord och bröad form på ca 1 1/2 liter (jag brukar använda en avlång form).
Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 1 timme och 10 minuter.
Låt kakan svalna i formen och stjälp sedan upp den på ett galler. Lägg tillbaka formen över kakan och låt den kallna, så håller den sig saftig.
Förvara kakan i en burk med lock, gärna inlindad i aluminiumfolie eller i en plastpåse.
Skär kakan i tunna skivor!
www.minlillavra.com
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar