onsdag 6 april 2011

April



April, april... visst är det underbart? Äntligen börjar det på allvar! Den snö som eventuellt finns kvar är vi snart kvitt och snödroppar och krokus har blommat en tid nu...

Vårnyheterna kommer in på löpande band till butiken och det är jättespännande nästan varje dag. Förklädet här bredvid är en av nyheterna från Garden Girl; en kort variant, som även finns i det nya tyget "Roses Brown", som vi också har i Hängselbyxa! Har du inte upptäckt Garden Girls härliga trädgårdskläder för kvinnor ännu - surfa in på http://www.minlillavra.com/ och kolla i hela sortimentet med t.ex. trädgårdshandskar som är tvättbara i maskin...

* Börja redan nu med att rensa ogräs om det har börjat titta fram! Det gör det hela lite enklare längre fram... Jobbet går lätt med en bra handkultivator eller cirkelhackan som uppmärksammats i tidningarna nu!

* Dags att skura växthuset om du är lycklig ägare till ett sådant. Varmt vatten och såpa rekommenderas, var noga i alla vrår så inga svampar eller så får fäste.

* Så fröer så som luktärt, solros och squash, som gärna förkultiveras inne.

* Sätt en hink eller en terrakottakruka (om du inte har en snygg glasklocka, förstås!) över rabarbern för tidigare skörd, eller över pionen eller något annat du vill ge en extra skjuts!

* Ta vara på frösådderna i rabatten! Kanske vill någon annan ha dem om du inte har plats själv? * Gräv om i komposten.

* Flyttfåglarna har kommit! Kom ihåg att fortsätta mata dom - dom är utmattade och svultna efter den den långa flytten. (Du har väl sett vår superfina burk för fågelfrö? Med ett mönster man blir glad av, och precis lämplig storlek att fylla på i fågelbordet med.)

* Mycket snö kvar? Skotta ut det på rena ytor som uppfarten eller gatan - eller gör som jag: Släng på rabatterna (försiktigt!) närmast huset där vårsolen snabbt torkar ur jorden.

* Fortfarande finns det tid att beskära fruktträden! Och kom ihåg: Det är ditt träd - forma det som du vill ha det. Det överlever säkert och det är bättre att beskära än att inte göra det alls!


Vi har spännande saker på hos MinLillaVrå... Vi kommer inom kort att presentera ett nytt och unikt samarbete - håll utkik!

Lev väl i vårsolen!